stomen

Kippensoep met Chinese kool en rijstmie

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd of hak de kippenlevertjes zo fijn mogelijk.

Snijd de shii-take paddestoelen in plakjes.

Snijd de prei in schuine ringetjes en was ze schoon.

Snijd de Chinese kool in smalle repen.

Pluk het korianderblad af en snijd het wat fijner.

 

Bereiding:

Meng kipgehakt, kippenlevertjes, 1 eetlepel boemboe en de fijngewreven beschuit en vorm hiervan soepballetjes.

 

Verhit de olie in een diepe wok of soeppan en roerbak hierin de soepballetjes bruin. Voeg de paddestoelen en prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg de rest van de kruidenpasta en de Chinese kool toe en roerbak 1 minuut. Voeg de geconcentreerde bouillon en 11/2 pot water toe en breng de soep aan de kook. Voeg de rijstmie toe en kook de soep een paar minuutjes door.

 

Strooi aan tafel het koriandergroen over de soep.