stomen

Kiphaasjes in komkommercurry met korianderrijst

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de komkommer in plakjes van 3 mm dikte, snijd de plakjes in reepjes. Leg de komkommerreepjes in en vergiet en meng er 1-2 eetlepels zout door.
Pluk het korianderblad af en snijd het wat fijner.

Bereiding:
Strooi de basmatirijst in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst in 10 minuten gaar.

Meng de kiphaasjes met de currypasta en 2 eetlepels yoghurt.

Spoel onder koud stromend water het zout van de komkommerreepjes. Dep ze droog in een schone droogdoek.

Verhit in een kleine braadpan of wok de olie op hoog vuur en roerbak hierin de gemarineerde kiphaasjes 5 minuten. Knijp tijdens het bakken de knoflookteen boven de pan uit. Temper de warmtebron. Roer de rest van de marinade, de rest van de yoghurt en de komkommerreepjes erbij. Voeg, als het mengsel te dik is, 3-4 eetlepels van het rijstkookwater erbij. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook.

Stort de rijst in een zeef en laat de rijst kort uitlekken. Meng bijna alle koriander er door. Strooi de rest van de koriander over de curry.