stomen

Kipdrumsticks in salsa van paprika en pompoen met maïskolven

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Maak de maïskolven schoon: verwijder de schutbladeren en het ‘haar’.
Snipper de ui.

Halveer het pepertje en de paprika. Verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
Snijd de vleestomaten in kleine blokjes. Verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.

Snijd het stuk pompoen in dobbelsteentjes.
Snijd het koriandergroen wat kleiner.
Boen de limoen schoon. Rasp de schil af en pers de vrucht uit.

Bereiding:
Snijd de drumsticks in tot aan het bot. Wrijf ze drumsticks in met wat hotpepper saus en limoenrasp.

Verhit in een braadpan de olie. Bak hierin de drumsticks op hoog vuur rondom goudbruin. Neem ze uit de pan.Temper het vuur. Fruit de uitjes in het bakvet goudbruin. Schep de peper en paprika erbij en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaten en pompoen toe, schenk er 2 dl kokend water bij en breng het mengsel aan de kook. Leg de drumsticks terug in de pan, maal er wat zout en peper over, dek de pan af en stoof de drumsticks gaar in 15-20 minuten. Schep het af en toe om.

Leg de maïskolven in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de maïskolven 10 minuten. Giet het kookwater af.

Breng de geurige saus op smaak met wat limoensap, zout en peper.

Serveer de maïskolven erbij.