stomen

Kip met witte kool in pindasaus met gele kokosrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui. Hak de knoflookteen fijn.
Snijd de prei in smalle ringen en was ze.
Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Bereiding:
Strooi de gele rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken, vang wat kookwater op. Schep de rijst terug in de pan en schep de geraspte kokos erdoor.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak op hoog vuur de kiphaasjes goudbruin in 3 minuten. Schep de peper, ui en prei erbij en roerbak 3 minuten. Schep de knoflook en kool erbij en roerbak 1 minuut. Voeg de santen, boemboe voor sajoer lodeh, pindakaas en ruim 1 dl rijstkookwater toe. Roer alles om en stoof kip en groenten gaar in 8 minuten. Schep op het laatst de taugé erdoor.