stomen

Kip met witte kool en cashewnoten in zoetzure saus, met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes.

Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in schuine ruiten.

Snijd de wortelaanzet wigvormig weg uit het stuk witte kool. Haal de koolbladeren los, leg ze op elkaar en snijd ze in min of meer vierkante stukken van 2-3 cm.

Haal de sperziebonen af.

Neem het gare kipvlees van de botten en snijd het eventueel wat kleiner.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af (vang wat kookwater op) door een zeef en laat de rijst kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Schenk langs de rand van de wok de olie erin. Roerbak de uipartjes licht goudbruin. Schep de paprika, kool en sperziebonen er in en roerbak 5 minuten. Schep de kipstukjes in de pan en roerbak 3 minuten. Schuif groenten en kip naar de kant en schenk de roerbaksaus en 1 dl kookwater van de rijst in het midden. Breng de saus aan de kook. Schep alles om en stoof het gerecht nog 5 minuten op laag vuur. Strooi op het laatst de cashewnoten er over.

Geef de rijst apart erbij.