stomen

Kip met tajerblad, aardappels, gele paprika en banaan

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Was de stukken kip en dep ze droog. Knip het dragonblad fijn of gebruik gedroogde dragon. Pers de citroen uit. Meng bijna al het sap met dragon en wat peper. Schenk dit over de stukken kip. Marineer ze tot kort voor gebruik. Dep ze dan droog.

Boen de aardappels schoon, kook ze 10 minuten voor en snijd ze dan in kwarten.

Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes.

Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Verwijder de stelen van het tajerblad. Stapel de bladeren en snijd ze in even grote stukken als de paprika.

Snijd de bananen in schuine plakjes en schep ze om met de rest van het citroensap.

Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand er in. Smelt de boter in het midden. Bak de kipdelen hierin rondom goudbruin. Schep de aardappels erbij, temper het vuur, en bak ze samen in 8 minuten, onder regelmatig omscheppen, gaar. Zet het vuur hoger. Schep de uien en paprika in de pan en roerbak 2 minuten. Schep het tajerblad erbij en roerbak 3 minuten. Schep de bananen erbij en roerbak 1 minuut. Schenk de rest van de marinade erbij en warm het gerecht goed door.

Breng op smaak met zout en peper.