Kip met spitskool, paprika en cashewnoten uit de wok met rijst
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de ui, snijd de helften in dunne partjes, duw de uienlaagjes los.
Snijd de oesterzwammen in reepjes.
Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.
Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de stukjes kipfilet op hoog vuur snel goudbruin en al bijna gaar in 5 minuten. Schep de ui erbij en roerbak 2 minuten. Knijp de knoflookteen boven de wok uit en voeg de oesterzwammen toe. Roerbak 3 minuten. Voeg dan de paprika en spitskool toe. Roerbak op middelhoog vuur 5 minuten, zodat de kool slinkt.
Dus de inhoud van de wok naar de rand. Schenk de beide roerbaksauzen in het midden, met 1/2 dl kookwater van de rijst en breng het sausje aan de kook. Strooi de cashewnoten erbij en schep alles om.
Serveer het roerbakgerecht met de witte rijst.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.