stomen

Kip met prei en komkommer in zwarte bonensaus

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes en duw de lagen los.
Snijd de prei in lange, schuine ‘ringen’.
Snijd de paddestoelen in plakjes.
Snijd de komkommer in schuine stukken van 3-4 cm en snijd de stukken in reepjes.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar in 10 minuten.

Verhit een wok op hoog vuur droog voor. Schenk de olie er langs de rand in. Roerbak op hoog vuur de kipreepjes in 4 minuten gaar en goudbruin. Schep de uien en prei erbij en roerbak 2 minuten. Schep de paddestoelen erbij en roerbak 3 minuten. Schep de komkommer erbij, voeg de zwarte bonensaus toe en warm het gerecht al omscheppend goed door.

Stort de rijst in een zeef en laat de rijst kort uitlekken. Serveer de rijst bij het roerbakgerecht.