stomen

Kip met kool in pindasaus met gele kokosrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de peper uit het bamipakket, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Bereiding:

Strooi de gele rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de rijst gaar in 10 minuten.
Verhit de olie in een kleine wok en roerbak op hoog vuur de kiphaasjes goudbruin in 3 minuten. Schep de peper, ui en prei uit het bamipakket erbij, knijp de knoflookteen er boven uit en roerbak 2 minuten. Voeg de kool uit het bamipakket, de boemboe voor sajoer lodeh, de pindakaas en ruim 1 dl rijstkookwater toe. Roer alles om en stoof kip en groenten gaar in 8 minuten. Schep op het laatst de taugé uit het bamipakket erbij.
Giet de rijst af, er moet nog wat kookwater in de pan achterblijven. Voeg de santen toe en laat dit al roerend smelten. Geef de rijst bij de kip met groente in pindasaus.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge