Kip met kokos en kousenband
Receptinformatie
Was de kousenband, snijd de puntjes van de bonen. Snijd de kousenband in stukjes van 4 cm. Snijd de kipfilets in dunne reepjes van dezelfde lengte als de boontjes. Breng in een pan 1 liter water aan de kook met zout. Blancheer de boontjes ca. 5 minuten, giet ze af door een vergiet en spoel ze af met koud water om de kook te stoppen. Verhit in de wok de olie. Fruit de knoflook, gember en peper ca. 10 tellen. Voeg de kipreepjes toe, bestrooi met de kerrie en roerbak 2 minuten. Roer de boontjes door de kip, giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Laat ca. 3 minuten op hoog vuur inkoken.
Roer er de santen en sesamolie door. Maak de maizena aan met 2 eetlepels water. Bind het stoofvocht en roer daarbij de ui ringen door de saus om warm te worden. Lekker met rijst.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.