stomen

Kip met bleekselderij op miekoek

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de paddestoelen in plakjes.
Snijd de bleekselderij in stukken van 3-4 cm en snijd die in reepjes.
Snijd de prei in dunne schuine ‘ringen’.
Schep de kipreepjes om met de bloem.

Bereiding:
Los het kippenbouillontablet op in 2 dl kokend water.

Verhit een wok op hoog vuur droog voor. Schenk 11/2 eetlepel olie langs de rand in de wok. Roerbak op hoog vuur de kipreepjes goudbruin in 4 minuten. Voeg de paddestoelen, bleekselderij en prei toe en roerbak 3 minuten. Schenk de roerbaksaus en bouillon erbij en breng dit op hoog vuur, onder af en toe omscheppen, aan de kook en laat het zachtjes pruttelen.

Leg intussen de eiermie in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de mie gaar in 5 minuten. Stort het in een vergiet en laat de mie uitlekken. Verhit in een kleine koekenpan 11/2 eetlepel olie en schep de mie er in. Bak de mie op halfhoog vuur tot een koek. Keer de koek zodra de onderkant goudbruin is en bak de tweede kant ook bruin.

Snijd de miekoek in punten en serveer deze bij het roerbakmengsel