stomen

Kip in witte wijn met sjalotjes en courgette

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Pel de knoflooktenen.
Snijd de courgette in 2 cm dikke stukjes en halveer ze.
Boen de krieltjes schoon en halveer grote exemplaren.
Was de kuikenbouten en dep ze droog.

Bereiding:
Laat in een braadpan de boter smelten tot het schuim wegtrekt. Schenk de olie erbij en laat het heet worden. Bak hierin de drumsticks rondom goudbruin. Neem de drumsticks uit de pan. Schep de sjalotjes, knoflooktenen, aardappels en courgette in de pan en roerbak 5 minuten. Schenk de wijn erbij en breng het braadvocht aan de kook. Leg de drumsticks er weer bij, voeg de tijm en olijven toe, maal er wat zout en peper over. Dek de pan af en stoof het gerecht gaar in 25 minuten (maar hoe langer het stooft, hoe lekkerder, tot 1 uur). Verwarm intussen de oven voor op 150°C. Schep de kip en groenten in een ovenschaal en houd het warm in de voorverwarmde oven. Kook op hoog vuur het braadvocht snel in tot een gebonden saus en schep deze over de kip en groenten. Serveer direct.