Kip in oestersaus met rijst en sugar snaps
Receptinformatie
Snijd de kip in mooie reepjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de lente uit in kleine ringen. Kook de rijst gaar, laat vervolgens afkoelen. Blanceer ondertussen de sugar snaps 3 minuten. Zorg dat ze nog lekker knapperig zijn. Verhit 3 eetlepels olie in een wokpan en bak de kipfilet met 1 knoflook en peper en zout gaar. Voeg na 3 minuten tweederde van de lente uit toe. Voeg 2 minuten later de oestersaus toe. Zet het vuur laag. Verhit in een andere pan 2 eetlepels olie. Bak de gekookte rijst met de andere knoflookteen 5 minuten. Voeg erna de sugarsnaps toe en laat nog even al roerend bakken.
Verdeel de rijst met sugarsnaps over 2 ruime schaaltjes. Giet de kip met oestersaus er overheen en decoreer het geheel met de overgebleven lente-ui.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.