stomen

Kip in oestersaus met rijst en sugar snaps

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Snijd de kip in mooie reepjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de lente uit in kleine ringen. Kook de rijst gaar, laat vervolgens afkoelen. Blanceer ondertussen de sugar snaps 3 minuten. Zorg dat ze nog lekker knapperig zijn. Verhit 3 eetlepels olie in een wokpan en bak de kipfilet met 1 knoflook en peper en zout gaar. Voeg na 3 minuten tweederde van de lente uit toe. Voeg 2 minuten later de oestersaus toe. Zet het vuur laag. Verhit in een andere pan 2 eetlepels olie. Bak de gekookte rijst met de andere knoflookteen 5 minuten. Voeg erna de sugarsnaps toe en laat nog even al roerend bakken.

Verdeel de rijst met sugarsnaps over 2 ruime schaaltjes. Giet de kip met oestersaus er overheen en decoreer het geheel met de overgebleven lente-ui.