stomen

Kip in gember-ketjapsaus met wortels en mie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Schil een stukje verse gember van 11/2 cm en rasp het op de fijne rasp.

Bereiding:
Leg de mie(nestjes) in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Roer om en kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de mie in een vergiet en laat het kort uitlekken. Schep de mie om met 1/2 eetlepel olie. Houdt de mie warm in de pan.

Verhit een kleine wok droog voor. Schenk de rest van de olie er langs de wand van de pan in. Roerbak hierin de kiphaasjes goudbruin in 4 minuten. Schep de uien en de geraspte gember erbij en roerbak 2 minuten. Schep de wortels en kool erbij en roerbak 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de wok uit en roerbak 1 minuut. Schenk de roerbaksaus erbij, schep alles om en warm het gerecht goed door. Strooi op het laatst het sesamzaad er over.

Schep de gare mie in diepe borden, schep het roergebakken mengsel er op.