stomen

Kip en paddenstoelen in mosterdroomsaus met prei en macaronilinten

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snijd de prei in de lengte in 1 cm brede repen. Was ze.
Snipper de sjalotjes.
Borstel de paddestoelen schoon. Snijd ze in plakjes of reepjes.
Stroop de tijmblaadjes af.
Dep de reepjes kipfilet droog met keukenpapier.

Bereiding:
Leg de lintmacaroni in een kookpan. Schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg de prei en 1 theelepel zout toe. Kook de macaroni en prei gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de macaroni. Stort de macaroni en prei in een vergiet, laat kort uitlekken en schep het met de helft van de boter terug in de pan.

Verhit de rest van de boter in een kleine braadpan. Bak hierin onder af en toe omscheppen de reepjes kipfilet goudbruin. Voeg de uien, paddestoelen en tijm toe en roerbak 5 minuten. Roer de mosterd en wijn erbij en breng het aan de kook. Voeg de room toe, verkruimel het bouillontablet erbij en breng de saus opnieuw al roerend aan de kook.

Verdeel de lintmacaroni met prei over twee borden en draai in elk bord, met behulp van twee vorken, een torentje. Schep de saus er om heen.