stomen

Kip, aubergine en boontjes in limoenkokossaus met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de aubergine in blokjes. Droog de aubergineblokjes evnetueel zoals hierboven wordt beschreven.
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Haal de sperziebonen af.
Halveer de rode ui, snijd de helften in smalle partjes.
Boen de limoen schoon, rasp de schil af en pers de vrucht uit.
Verwijder steel en zaadlijsten van het halve pepertje. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Pluk de korianderblaadjes af.

Bereiding:
Schep de kiphaasjes om met 1/2 eetlepel citroenrasp, de peperreepjes en 1 eetlepel olie.

Strooi de rijst in een kookpan, schenk er 11/2 liter kokend water op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst kort uitlekken en houd de rijst warm in de pan.

Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de bonen 10 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Verhit een kleine wok droog voor. Schenk de rest van de olie er in. Roerbak de kipreepjes hierin goudbruin. Schep de uipartjes erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de aubergine erbij en roerbak weer 3 minuten. Schep de sperziebonen erbij, voeg de kokosmelk en nog wat limoenrasp, limoensap naar smaak en zout en peper toe. Breng het geheel op hoog vuur al omscheppend aan de kook.

Bestrooi het gerecht met koriandergroen. Serveer de rijst erbij.