stomen

Kikkererwtensoep met paprika en snijbonen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het ruchtvlees.
Snijd de prei in dunne ringen.
Pluk het korianderblad af.

Bereiding:
Verhit in een braadpan of soeppan de olie. Fruit hierin de paprikasnippers en preiringen. Knijp de knoflooktenen boven de pan uit. Strooi het korianderzaad en komijnzaad erover. Bak de groenten zachtjes 5 minuten.

Pureer de kikkererwten in het vocht tot een dunne puree. Roer deze bij de roergebakken groente in de wok. Voeg zoveel water toe, dat een mooie gebonden soep ontstaat. Breng de soep aan de kook. Voeg de snijbonen toe. Dek de pan af en kook de soep zachtjes 12-15 minuten door.

Roer op het laatst de blokjes feta en het koriandergroen door de soep.

Serveer de soep met repen Turks brood (en partjes citroen).