stomen

Kibbeling met salie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Snijd voor 4 personen de kabeljauwfilet (bij voorkeur kabeljauwhaasjes) in niet te kleine stukken. Leg op elk stukje vis een klein of half blad salie en bestrooi ze met wat zout. Splits een klein ei (maat S). Klop het eiwit met het citroensap tot zachte pieken. Roer een glad beslag van de bloem, de eierdooier en het witbier en spatel het eiwitschuim erdoor. Verhit intussen in een diepe wok of frituurpan een flinke laag frituurolie tot 180°C. Haal de stukjes vis met salie aan een vork door het beslag en laat ze in de olie glijden. Bak ze per 5-6 stuks goudbruin en gaar in 3-4 minuten. Neem ze met een frituurschep uit de olie en laat ze op een dubbele laag keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de vis op dezelfde manier. Lekker als snack. Of als maaltijd met een Italiaanse tomaatsalade en dikke frietjes.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!