stomen

Kervel-kaasfondue met asperges en krieltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
afschil de asperges met een dunschiller vanaf 3 cm onder de kop. Snijd het onderste stukje van de stelen. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
Boen de krieltjes schoon.
Knip de kervelblaadjes van de stelen.
Rasp de raclette (of koop de kaas geraspt).

Bereiding:
Zet de krieltjes op met 2 dl water, breng het water snel aan de kook. Dek de pan af en kook de krieltjes gaar in 18-20 minuten.

Leg de aspergestukken in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de asperges in 12 minuten beetgaar.

Schenk de wijn in een caquelon (speciale vuurbestendige kaasfonduepan) of steelpan. Breng de wijn aan de kook en kook de wijn 1 minuut door. Strooi in delen van 100 gram de kaas in de wijn en laat de kaas al roerend smelten, zodat een gebonden saus ontstaat.

Zet de kaasfondue op een rechaud of spiritusbrander op tafel. Roer aan tafel de verse kervel er door. Serveer de aspergestukjes en krieltjes erbij, om in de saus te dippen.