stomen

Kerriezuurkool met kip en vruchten

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Schil het stukje verse gember en snijd het fijn.
Verwijder steel en zaadlijsten van het pepertje, snipper het vruchtvlees.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Laat het in een zeef kort uitlekken, schep het terug in de pan en houd de rijst in de gesloten pan warm.

Verhit een wok droog voor. Smelt hierin de boter en roerbak de kipfiletreepjes goudbruin in 3 minuten. Voeg de ui, gember en rode peper toe en roerbak 2 minuten. Schep de kerriezuurkool en het blikfruit met sap toe en warm het gerecht goed door. Serveer de vruchtenzuurkool met de rijst.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!