stomen

Kaviaar van aubergine

Receptinformatie

Voorgerecht
20-30 min

Schil de aubergines en snijd ze in stukjes. Besprenkel ze met de helft van het citroensap en blancheer de stukjes 3 minuten in kokend water met wat zout. Giet af en laat uitlekken.

Snijd de gepelde tomaat in blokjes.
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Pel en snipper de ui en pers de knoflook.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zacht en glazig. Voeg de uitgelekte auberginestukjes en de tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout en peper. Giet de rest van de olijfolie erbij en zet het mengsel in een vuurvaste schaal 20 minuten in de oven.

Snijd de dragon fijn. Klop de auberginemassa met een garde tot een puree en roer saffraan en dragon, de amandelpoeder en de rest van het citroensap erdoor.

Serveer op warm geroosterd stokbrood, toast of in kleine schaaltjes.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!