stomen

Karamelmeloen met mascarpone

Receptinformatie

Nagerecht
Meer dan 60 min

  1. Voorbereiding: Rasp schil van sinaasappel fijn. Doe suiker met 1 dl water in pan met dikke bodem. Verwarm deze zachtjes tot suiker is opgelost, verwarm dan siroop, laat deze ca. 10 minuten zachtjes in koken en licht bruin karamelliseren. Neem pan van vuur en voeg voorzichtig sinaasappelsap toe (het kan gaan spetteren, dus pas op!). Breng siroop opnieuw aan kook en laat deze dan afkoelen. Voeg nadat siroop is afgekoeld sinaasappelrasp en likeur toe.
  2. Halveer ondertussen meloen in lengte en verwijder met lepel meloenpitten. Snijd elke meloenhelft in 10 schijven en snijd schil eraf. Leg meloenschijven in lage ondiepe schaal, schenk siroop erover en laat deze 24 uur afgedekt in koelkast intrekken.
  3. Bereiding: Klop mascarpone met slagroom en vanillesuiker met garde stijf. Verdeel helft van siroop over 4 borden, hierop 5 plakken meloen en toef mascarpone.
snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge