Karamelmeloen met mascarpone
Receptinformatie
Nagerecht
Meer dan 60 min
- Voorbereiding: Rasp schil van sinaasappel fijn. Doe suiker met 1 dl water in pan met dikke bodem. Verwarm deze zachtjes tot suiker is opgelost, verwarm dan siroop, laat deze ca. 10 minuten zachtjes in koken en licht bruin karamelliseren. Neem pan van vuur en voeg voorzichtig sinaasappelsap toe (het kan gaan spetteren, dus pas op!). Breng siroop opnieuw aan kook en laat deze dan afkoelen. Voeg nadat siroop is afgekoeld sinaasappelrasp en likeur toe.
- Halveer ondertussen meloen in lengte en verwijder met lepel meloenpitten. Snijd elke meloenhelft in 10 schijven en snijd schil eraf. Leg meloenschijven in lage ondiepe schaal, schenk siroop erover en laat deze 24 uur afgedekt in koelkast intrekken.
- Bereiding:
Klop mascarpone met slagroom en vanillesuiker met garde stijf. Verdeel helft van siroop over 4 borden, hierop 5 plakken meloen en toef mascarpone.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.