stomen

Kapucijnerschotel met appel en rösti

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op.

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de stukken in plakjes van 3-4 mm dikte.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal in.

Bereiding:
Strooi de kapucijners in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de kapucijners gaar in 8 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Smelt de boter in een koekenpan, roerbak hierin de gesnipperde ui en baconreepjes 2 minuten.

Meng de kapucijners met de appelstukjes, gefruite ui en baconreepjes en de ketchup, stroop, mosterd en curry. Schep het mengsel in de ovenschaal.

Meng de rösti met de geraspte kaas en verdeel de rösti over de kapucijners.

Zet de schotel in de voorverwarmde oven. Bak het gerecht door en door warm en de rösti goudbruin en knapperig in 20 minuten.