stomen

Kalkoenfilet, lentegroenten en minimaïs in zwarte bonensaus met eiermie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Snijd de winterwortel in stukjes van 3 cm. Snijd de stukjes in rechte plakjes, snijd de plakjes in smalle reepjes.

Snijd de prei in zo schuin mogelijke dunne ‘ringen’.
Snijd de oesterzwammen in repen.
Haal de peultjes af.
Maak de maïskolfjes schoon.
Snijd de kalkoenfilet in 3 mm dikke plakken.

Bereiding:
Leg de eiermie of noedels in een kookpan, schenk er 11/2 liter kokend water op, breng het water op nieuw aan de kook. Roer de mie of noedels om en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie kort uitlekken (van 11/2 dl kookwater op) en houd de mie warm in de pan.

Leg de peultjes en minimaïs in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de groente 5 minuten voor. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Verhit een wok droog voor. Schenk langs de rand de olie er in. Roerbak de kalkoenplakjes hierin goudbruin in 3-4 minuten. Schep het wit van de prei erbij en roerbak 3 minuten. Schep de oesterzwammen erbij en roerbak tot de paddestoelen vocht los laten. Schep de peultjes en minimaïs erbij en roerbak weer 3 minuten. Schuif alles naar de rand van de wok. Schenk de roerbaksaus en het achter gehouden kookwater in het midden, verkruimel het bouillontablet er bij en breng de saus snel aan de kook. Roer alles om.

Verdeel de mie over twee (diepe) borden. Schep het roerbakmengsel er op.