stomen

Kalkoen met courgette en paprika in zwarte bonensaus met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de courgette in 1/2 cm dikke schuine plakken en snijd de plakken in even dikke repen.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle repen.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes, duw de uienlaagjes los.
Snijd de knoflooktenen in plakjes.
Snijd de oesterzwammen in reepjes.
Dep de kalkoenreepjes droog.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar in 10 minuten. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Schep de knoflookplakjes in de wok en roerbak 1/2 minuut, neem ze uit de pan. Schep de kalkoenreepjes in de wok en roerbak ze goudbruin en al bijna gaar. Voeg de uipartjes toe en roerbak 3 minuten. Voeg de oesterzwammen toe een roerbak 3 minuten. Schep de courgetterepen en paprikarepen en de plakjes knoflook in de wok en roerbak het geheel nog een paar minuten. Schenk de roerbaksaus erbij en breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Serveer de rijst apart erbij.