stomen

Kalfsvleesreepjes met salie en venkel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de halve aardappels in vieren en schep ze alvast in de hete boter in de wok, snijd dan pas de rest van de ingrediënten.

Snijd de stelen van de venkelbollen. Snijd de bollen naar de wortelaanzet toe in ‘ringen’.
Halveer de ui, snijd de helften in dunne partjes, duw de laagjes los.
Snijd de gedroogde tomaten in repen.
Snijd de plakjes rauwe ham en de schnitzels in 1 cm brede repen.
Leg de salieblaadjes op elkaar en knip ze in reepjes.

Bereiding:
Verhit in een wok de boter, schep de aardappelstukken erin en bak ze onder af en toe omscheppen goudbruin en al wat gaarder, terwijl u de rest voorbereid.

Schep de aardappels even uit de pan. Zet het vuur hoger en schenk de olie bij het bakvet. Roerbak hierin de rauwe hamreepjes en de vleesreepjes 3 minuten. Voeg de uien, venkel, tomaten en de aardappeltjes toe en roerbak het gerecht op halfhoog (en later op laag) vuur, tot de aardappeltjes gaar zijn. Voeg op het laatst de salie toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.