stomen

Kalfsrolletjes met worteltjes in marsalasaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de worteltjes diagonaal.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Snijd 2 partjes citroen af, pers de rest uit.

Bereiding:
Leg de krieltjes in een kookpan, schenk er 3 dl water op en leg het deksel op de pan. Breng het water snel aan de kook en kook op lager vuur de krieltjes gaar in 20 minuten.

Bestrooi de kalfsschnitzels met wat zout en peper, besprenkel ze heel licht met citroensap en leg op elk 2 salieblaadjes en een plakje gerookte ham. Rol ze op en steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.

Smelt in een braadpan 2 eetlepels boter en braad hierin de kalfsrolletjes rondom bruin. Schep de worteltjes erbij en stoof vlees en groente, onder af en toe omscheppen 5 minuten. Schenk de marsala erbij en maal er wat peper over. Leg een deksel op de pan en stoof de kalfsrolletjes met de worteltjes gaar in 15 minuten. Neem de kalfsrolletjes uit de pan en houd ze warm.

Schep 1 eetlepel citroensap en de peterselie door de worteltjes.

Serveer de kalfsrolletjes met worteltjes in marsalasaus met de aardappels en geef er een partje citroen bij.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!