stomen

Kalfsrolletjes met gebakken groente en gele rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 125°C.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd van de onderkant van de asperges een stukje af. Halveer de asperges overdwars en halveer de stukken overlangs.
Halveer de courgette overdwars, snijd de helften in staafjes van 1 cm doorsnee.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd de helften in 1 cm brede repen.
Halveer de schnitzels overlangs.

Bereiding:
Strooi de gele rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar in 12 minuten.

Bestrooi de schnitzels met zout, peper en gemalen salie.

Maak 4 bosjes van de groente en wikkel om elk bosje een schnitzeltje. Rol er een plakje rauwe ham omheen en zet ze vast met een cocktailprikker.

Verhit in een braadpan de boter, schenk de olie erbij en braad de kalfsvleesrolletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan, leg ze in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Schuif de schaal tot aan het serveren in de voorverwarmde oven.

Schep de overgebleven groente in de pan en roerbak de groente in 6 minuten beetgaar. Breng de groente op smaak met zout en peper.

Stort de rijst in een zeef en laat de rijst kort uitlekken.