Kalfsragout met broccoli
Receptinformatie
Snijd de kalfslappen in blokjes van 3 x 3 cm en wentel deze door een mengsel van de bloem met zout en peper naar smaak. Verhit de olie en de boter in een royale braadpan en bak het vlees in gedeelten om en om goed aan. Neem het vlees uit de pan. Ontvel intussen de vleestomaten en snijd ze in stukjes. Maak de broccoli schoon, snijd de stengel in stukjes en verdeel de bloem in roosjes. Pel en hak de uien en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in het achtergebleven bakvet en blus met de witte wijn. Voeg de vleestomaten en het gebruinde vlees toe en stoof alles, afgedekt, zachtjes gaar in 45-55 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de broccoli toe. Neem het deksel van de pan en voeg de koksroom met het fijngehakte basilicum toe. Warm goed door, bind de saus zo nodig iets bij tot ragoutdikte en serveer met gekookte lintmacaroni, spätzle (zwitserse deegwaar) of volkorenrijst. Garneer met een takje basilicum.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.