stomen

Kalfsoesters met tonijnmayonaise en rucolasala

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet het water van de tonijn af.

Bereiding:
Bestrijk de kalfsoesters met tapenade.

Hak, met de staafmixer of in de foodprocessor, de tonijn en de rest van de tapenade fijn en roer de mayonaise erdoor.

Bak het brood, in de voorverwarmde oven, in 10-12 minuten knapperig.

Verwarm een grillpan droog voor. Rooster hierin de kalfsoesters aan beide kanten 2-3 minuten.

Leg de gemengde sla in een slakom en strooi er wat zout en peper over. Druppel eerst de olijfolie en dan het citroensap over. Meng de salade kort voor het serveren en verdeel de salade over twee borden.

Snijd het brood in 2-3 cm brede repen. Geef de rest van de tonijnmayonaise apart erbij als smeerseltje voor het brood.