stomen

Kalfskoteletten met roergebakken spruitjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Leg de koteletten naast elkaar in een ondiepe schaal. Klop een marinade van de ingrediënten en schenk deze over de koteletten. Laat het vlees, afgedekt, circa 2 uur marineren in de koelkast. Schep tussentijds tweemaal om.

Verwarm de grill voor. Grilleer de koteletten op het rooster 10 tot 15 minuten, keer de koteletten halverwege. Bestrijk ze tussentijds met de marinade.

Maak de spruitjes schoon en blancheer deze in kokend water in 8-10 minuten bijtgaar. Laat ze uitlekken

Verhit de overgebleven marinade in een wok of wijde hapjespan en roerbak hierin de spruitjes tot ze weer goed warm zijn.

Serveer de kalfskoteletten met de roergebakken spruitjes en bijvoorbeeld aardappelrösti of een gepofte aardappel.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!