stomen

Kabeljauw onder pittige prei met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.


Snijd de prei in stukken van 4-5 cm en snijd de stukken in de lengte in smalle reepjes. Was de prei in een vergiet en laat de groente goed uitlekken.


Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd de helften in smalle schuine reepjes.


Knip of snijd het basilicumblad in smalle repen.


Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef uitlekken en houd de rijst warm in de kookpan.


Leg de kabeljauwfilets in een magnetronschaal.


Breng de kokosmelk met de kruidenpasta, bruine suiker en vissaus aan de kook. Schep de prei en peperreepjes erbij en kook het zachtjes 1 minuut door. Verdeel het mengsel over de vis. Dek de schaal af met een passend deksel of met magnetronfolie. Zet de schaal in de magnetron. Schakel de magnetron 5 minuten in op volvermogen (700 Watt). Controleer of de vis gaar is (het visvlees is dan wit en beslist niet glazig). Zo niet, schakel dan nog 1 minuut in op volvermogen.


Serveer het gerecht met de rijst.