stomen

Kabeljauw onder kruidenyoghurt met rode koolsalade en aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Warm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C. Vet een magnetronbestendige ovenschaal in.

Kies even grote, liefst kleine, aardappels uit. Boen de aardappels schoon.

Schil de sinaasappels dik, zodat ook het wit wordt verwijderd. Snijd een sinaasappel in dunne schijven. Snijd bij de tweede sinaasappel de partjes uit de vliesjes. Vang het vrijkomende sinaasappelsap op.

Hak de walnoten wat kleiner. Snijd het bosuitje in smalle ringen.

Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan, schenk er 2-3 dl water bij en breng het water op hoog vuur snel aan de kook. Voeg naar keuze wat (zee)zout toe. Kook de aardappels op laag vuur gaar in 18-20 minuten.

Leg de kabeljauwfilets in de ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met wat zout. Verdeel de sinaasappelschijven over de visfilets. Roer de tzatziki los met het opgevangen sinaasappelsap en het kerriepoeder en verdeel het over de visfilets. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde combimagnetron. Houdt de temperatuur aan, schakel de magnetron in op 350 Watt en laat de vis in 12 minuten gaar worden.

Verhit een koekenpan of steelpan met dikke bodem droog voor. Rooster hierin onder regelmatig omschudden de gehakte walnoten goudbruin en knapperig. Strooi ze op een dubbellaagje keukenpapier.

Meng in een slakom rode kool, sinaasappelpartjes, bosui en walnoten en meng er kort voor het serveren de dressing door.

Serveer de gestoofde visfilets met de gekookte aardappels en de rode koolsalade.