Kabeljauw met tapenade op courgette, paprika en rijst
Receptinformatie
Voorbereiding:
Verwarm de combimagnetron voor op 225°C.
Snijd de courgette in 1/2 cm dikke plakjes en halveer ze.
Halveer de paprika en verwijder steel en zaadlijsten. Snij de helften in brede repen.
Halveer het uitje en snij de helften in halve ringen.
Hak de knoflookteen fijn.
Breng in een waterkoker 11/2-2 liter water aan de kook.
Bereiding:
Strooi de rijst in en kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Schep naar keuze de boter erdoor, voor een romiger smaak. Schep de rijst in een magnetronbestendige ovenschaal.
Meng de courgette, paprika, ui en knoflook met 2 eetlepels olijfolie en schep de groenten op de rijst.
Bestrooi de visfilets met wat zout, druppel de rest van de olie erover en bestrijk ze dik met de tapenade. Leg ze op het groentemengsel.
Zet de schaal in de combimagnetron.
Temper de oventemperatuur van de combimagnetron tot 200°C, schakel de magnetron in op 650 Watt en laat het gerecht in 10 min. gaar worden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.