stomen

Kabeljauw met peperkrieltjes en zoetzure witlof

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Kabeljauw uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje peper. Leg de kabeljauwfilets in een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de Parmezaanse kaas en het rasp van de citroenschil over de kabeljauwfilets. (bewaar de citroen

Bak de kabeljauwfilets in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Peperkrieltjes

Verhit een scheutje olie en het klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 15 minuten rondom goudbruin en krokant. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Voeg de knoflook en peper circa de laatste 3 minuten toe en bak zachtjes mee.

Zoetzure witlof

Snijd de witlof in vieren en verwijder de kern. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de witlof circa 4 minuten op hoog vuur gaar.  Roer de honing, sap van de citroen en de rozijnen door de witlof en warm kort door. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Meng in een kom de rucola met een scheutje olijfolie extra vergine. Verdeel de kabeljauwfilets, peperkrieltjes en zoetzure witlof over de borden. Serveer een toefje rucola op de kabeljauwfilets.