stomen

Kabeljauw gevuld met paprika en courgette in salieroom met aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de paprikahelften in kleine blokjes.
Snijd het stukje courgette in evengrote blokjes.
Hak de knoflookteen fijn.
Leg de salieblaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes.

Bereiding:
Kook de voorgekookte aardappels verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (in een pan op het vuur of in de magnetron).

Verhit in een kleine wok 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de groente en knoflook 3 minuten.

Wrijf de visfilets in met zout en peper.

Bestrijk de bodem van een niet te grote magnetronschaal met olijfolie. Leg er een visfilet in. Verdeel de gebakken groente er over. Dek de groente af met de tweede visfilet. Sprenkel de wijn over de vis. Strooi de salieblaadjes rond de vis en schenk de room erbij. Maal wat zout en peper over vis en room.

Dek de schaal af. Zet de schaal in de magnetron en schakel deze 8 minuten in op 500 Watt.

Halveer de gevulde visfilet in de schaal en leg, voorzichtig, op elk bord een deel. Schenk de saus in een magnetronbestendig kommetje en warm de saus op volvermogen nog 1 minuut door. Serveer de vis met de gekookte aardappels en de salieroomsaus.