stomen

Kaaspannenkoek met gestoofde raapsteeltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de stelen van de raapsteeltjes. Was de groente in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Snipper het sjalotje.
Snijd de tomaten in stukjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.

Bereiding:
Zeef de bloem in een kom. Schenk, al kloppend, de melk erbij, zodat een klontervrij beslag ontstaat. Voeg het ei en wat zout naar smaak toe en klop het beslag luchtig.

Smelt intussen in een kleine wok 1 eetlepel boter of margarine en fruit hierin zachtjes het uitje glazig. Schep de raapsteeltjes en tomaatstukjes erbij en stoof de groente op laag vuur, onder af en toe omscheppen, beetgaar in 10 minuten.

Verhit een kleine steelpan met dikke bodem droog voor en rooster hierin, onder regelmatig omschudden, de pijnboompitjes goudbruin. Voeg ze toe aan de raapsteeltjes en breng de raapsteeltjes op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Gebruik een zo groot mogelijke vlakke koekenpan en verhit hierin, per pannenkoek, 1 eetlepel boter of margarine. Schenk de helft van het beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek bovenop droog. Maak de pannenkoek los en keer hem. Bestrooi de pannenkoek dik met de geraspte pizzakaas en laat de kaas smelten, terwijl de onderkant mooi goudbruin bakt. Schep de helft van de gestoofde raapsteeltjes op de kaas. Klap de pannenkoek dubbel en houd hem warm tussen twee borden. Bak op dezelfde wijze de tweede pannenkoek.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge