stomen

Japanse soep met sperziebonen, rundvlees en rijstmie

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Haal de sperziebonen af.
Snijd de entrecote in dunne plakjes.
Snijd de stoneleeks of uitjes in stukjes van 3-4 cm.
Halveer de paddestoelen.
Snijd de tofu in blokjes.

Bereiding:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk er 1/4 liter water bij en kook de sperziebonen beetgaar in 6 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Verhit een braadpan droog voor. Giet de olie erin en roerbak hierin op hoog vuur de biefstukreepjes in 2 minuten bruin. Schep de uitjes en paddestoelen in de pan en roerbak 3 minuten. Voeg de tofu toe en roerbak 1 minuut. Schenk de rest van het kokende water erbij, voeg de instant dashi of runderbouillontabletten, de sukiyakimarinade en de gekookte sperziebonen toe en breng de soep al roerend aan de kook. Laat de rijstmie in de soep glijden en kook de soep nog 2 minuten zachtjes door.

Pluk intussen het selderijblad van de takjes en roer deze op het laatst bij de soep. Voeg naar smaak zout en peper toe.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!