Japanse roergebakken prei
Receptinformatie
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Hak de gemberwortel fijn. Verhit de wok of grote braadpan. Voeg de olie toe en laat deze heet worden. Voeg de gember, knoflook, peper en lente-ui toe en roerbak 2-3 minuten, laat ze zacht, maar niet bruin worden. Voeg de ringen prei toe en roerbak deze 2-3 minuten. Was en droog de tomaten, ontvel ze zonodig en snijd ze in parten. Voeg ze met de sake, sojasaus, gembersiroop of suiker en azijn toe en roerbak kort op eenhoog vuur tot alles goed gemengd is. Garneer met koriander. Serveer direct met soba (boekweitvermicelli) of mihoen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.