stomen

Japanse groentestoof met sperziebonen en gefrituurde schnitzels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de winterwortel in stukken van 2-3 cm en halveer ze.
Haal de sperziebonen af.
Halveer de ui, snijd de helften in partjes.
Rasp het stukje gember fijn.

Bereiding:
Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie, schep de groenten en aardappels erbij en schep het om, zodat de groentestukken bedekt zijn met olie. Voeg 1/4 liter water toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de sojasaus, sake, mirin en suiker toe en laat het zachtjes 20 minuten stoven met het deksel op de pan.

Verhit intussen de frituurolie tot 180°C. Laat de schnitzels in de hete olie glijden en bak ze goudbruin en gaar in 6-8 minuten.

Bestrooi de gestoofde groenten met geraspte gember. Serveer de gefrituurde schnitzels erbij.