stomen

Italiaanse venkelschotel met gnocchi

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in dunne repen. 

Snijd de courgette in blokjes. Voeg de venkel en de courgette toe aan de pan met ui en knoflook en bak circa 5 minuten mee. Snijd de olijven in ringetjes. Pluk en snijd de peterselie fijn.

Meng de olijven, peterselie, doperwten, mascarpone en de gnocchi door de venkel en de courgette en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de Italiaanse venkelschotel met gnocchi over borden en rasp er Parmezaanse kaas over.