stomen

Italiaanse salami-bonenpot

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder het velletje van de salami en snijd de salami in blokjes. Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de salami, rode uien en de knoflook circa 5 minuten. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.

Halveer de cherrytomaten. Ris en hak de kruiden fijn. Voeg de kruiden, haricots verts en de cherrytomaten toe aan de salami en bak circa 5 minuten mee. Schenk de rode wijn erbij, breng aan de kook en laat circa 2 minuten koken. Schenk de passata erbij en breng aan de kook. Giet de cannelinibonen af en roer de bonen erdoor. Kook circa 4 minuten en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.

Verdeel de pasta over borden. Verdeel de Italiaanse salami-bonenpot over de pasta. Strooi de pijnboompitten en de kaas erover.