stomen

Inktvis met cajunkruiden en prei, met verse tortillachips

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Breng, bij inktvis uit de diepvries, in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Snijd een stukje van de bovenkant en de wortelaanzet van de preien. Snijd de preien in schuine stukjes van 4-5 cm.

Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle repen.

Snijd de appel in vieren, verwijder de klokhuizen, snijd de parten overdwars in plakjes.

Snijd de limoen in vieren.

Leg de diepgevroren inktvisringen in een vergiet, schenk het kokende water er over, zodat ze snel ontdooien. Dep ze droog.

Verhit een wok droog voor. Schenk 2 eetlepels olie langs de rand erin. Roerbak op hoog vuur de groente 3 minuten. Schep ze uit de pan in een vuurvaste schaal, houdt deze warm op een vlamverdeler.

Schep de inktvisringen en appelstukjes om met de cajunkruiden. Schep ze in de wok, voeg eventueel 2 eetlepels olie toe en roerbak 2-3 minuten, zodat de inktvisringen ondoorzichtig worden en wat kleuren. Schep ze bij de groente en breng het mengsel op smaak met zout, peper, limoensap en een paar druppels hot peppersaus.

Schenk een laagje olie van 1 cm in de wok en verhit deze tot er damp vanaf komt. Knip de tortilla

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge