stomen

Indonesische kip en tomaten in Balinese saus met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui, hak de knoflooktenen fijn.
Halveer de rode peper, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Schenk het kokende water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze in het kokende water, neem ze met een schuimspaan uit de pan en ontvel ze. Snijd de ontvelde tomaten in vieren. Verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.

Bereiding:
Strooi de rijst in het kokende dompelwater, roer de rijst om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af (vang wat kookwater op) en laat de rijst kort uitlekken in een zeef. Houdt de rijst warm in de pan.

Verhit in een braadpan de olie. Fruit hierin de uisnippers goudbruin. Schep de pepersnippers en boemboe erbij en roerbak 2 minuten. Schep het kipvlees erbij en roerbak het bruin in 3-5 minuten. Voeg het knoflook, 1 dl kookwater van de rijst en de tomaten toe en schep alles om. Breng de saus aan de kook. Temper het vuur, dek de pan af en stoof het gerecht 10 minuten. Roer de kokosmelk erdoor en warm het gerecht goed door, maar laat het niet meer hard pruttelen.

Breng het gerecht op smaak met wat citroensap.

Serveer de kip met tomaten met de witte rijst.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge