stomen

Indonesische fruitsalade met pepertjes

Receptinformatie

Bijgerecht
10-20 min

Halveer de pepertjes (met wegwerphandschoenen aan) en verwijder steel en zaadlijsten met zaden. Snipper het vruchtvlees fijn.

Breng in een pannetje water aan de kook en hang er een kommetje in. Roer hieirn de suiker, tamarinde en trassi tot vloeibaar en verdun het tot sausdikte met zoete ketjap.

Roer de pepertjes erbij en laat de saus afkoelen.

Snijd de komkommer, peer en appel met schil in kleine stukjes. Snij het stuk ananas in schijven, schil ze en snijd de kern eruit. Snijd de ringen in stukjes. Schil de papaja en halveer de vrucht. Schep de zaadjes eruit . Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep ze om met wat limoensap. Meng al het fruit met de roedjak manis en laat het fruit minstens 30 minuten doortrekken.

Deze fruitsalade is een heerlijk bij gerecht bij een Indonesische maaltijd.