Indonesische fruitsalade met pepertjes
Receptinformatie
Halveer de pepertjes (met wegwerphandschoenen aan) en verwijder steel en zaadlijsten met zaden. Snipper het vruchtvlees fijn.
Breng in een pannetje water aan de kook en hang er een kommetje in. Roer hieirn de suiker, tamarinde en trassi tot vloeibaar en verdun het tot sausdikte met zoete ketjap.
Roer de pepertjes erbij en laat de saus afkoelen.
Snijd de komkommer, peer en appel met schil in kleine stukjes. Snij het stuk ananas in schijven, schil ze en snijd de kern eruit. Snijd de ringen in stukjes. Schil de papaja en halveer de vrucht. Schep de zaadjes eruit . Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep ze om met wat limoensap. Meng al het fruit met de roedjak manis en laat het fruit minstens 30 minuten doortrekken.
Deze fruitsalade is een heerlijk bij gerecht bij een Indonesische maaltijd.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.