stomen

In knoflookolie gebakken aardappels met paprika en grote garnalen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Laat bevroren garnalen ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier.

Snijd de voorgekookte aardappels in wat kleinere stukken.
Halveer de ui, snijd de helften in halve ringen.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in vierkantjes van 11/2 cm.
Snijd de knoflookteen in vieren.
Rasp 1 theelepel limoenschil af.
Snijd het groen van koriander en peterselie fijn.

Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Schenk langs de rand gelijkmatig de olie er in. Bak de knoflook hierin 1 minuut. Neem de knoflook uit de wok. Schep de aardappels in de wok en roerbak ze onder regelmatig omscheppen mooi goudbruin en al bijna gaar. Voeg de ui en paprika toe en roerbak 3 minuten. Schep de garnalen erbij en roerbak weer 3 minuten, zodat de garnalen roze kleuren. Voeg de limoenrasp en de wat fijner gehakte knoflook toe en roerbak 2 minuten. Sprenkel de azijn er over en schep alles om. Warm het gerecht goed door. Voeg naar smaak zout en peper toe en strooi de koriander en peterselie er over.