In de oven gebakken kabeljauw op pittig gekruide paksoi met tacochips
Receptinformatie
Voorbereiding:
Halveer de ui in de lengte, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Snijd de paksoistelen in smalle stukjes, snijd het paksoiblad in 1-2 cm brede repen.
Snijd de tomaten in achten, snijd de parten in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal in.
Bereiding:
Strooi wat zout en peper over de kabeljauwfilets en laat ze 10 minuten rusten.
Verhit in een kleine wok de olie en roerbak hierin de ui glazig. Zet het vuur wat hoger, voeg de peper en paksoystelen toe en roerbak 2 minuten. Voet het paksoiblad en de tomaten toe en roerbak 2 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en schep het in de ovenschaal.
Leg de visfilets naast elkaar op de groente. Sprenkel het limoensap erover, verdeel de knoflookpuree erover, sprenkel 1-2 eetlepels olie erover en bestuif ze met de bloem. Schuif de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de vis gaar wordt en mooi bruin kleurt. Bedek de vis met tacochips en schuif de schotel nog 5 minuten terug in de oven.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.