stomen

IJsbergslasoep

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn. Verhit de boter en bak de spekreepjes knapperig. Neem ze uit de pan. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten in het achtergebleven spekvet. Voeg de sla toe, roer goed tot deze enigszins zacht is en strooi de bloem erover. Laat al roerende even garen. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep 1-3 minuten doorkoken. Pureer de soep in de keukenmachine, mengbeker of met de staafmixer. Doe de soep terug in de pan, breng hem opnieuw aan de kook en roer de crème fraîche of de met room losgeklopte eidooier en de spekjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met peterselie of bieslook. Serveer de soep met de croutons of knapperbolletjes.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!