IJsbergslasoep
Receptinformatie
Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn. Verhit de boter en bak de spekreepjes knapperig. Neem ze uit de pan. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten in het achtergebleven spekvet. Voeg de sla toe, roer goed tot deze enigszins zacht is en strooi de bloem erover. Laat al roerende even garen. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep 1-3 minuten doorkoken. Pureer de soep in de keukenmachine, mengbeker of met de staafmixer. Doe de soep terug in de pan, breng hem opnieuw aan de kook en roer de crème fraîche of de met room losgeklopte eidooier en de spekjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met peterselie of bieslook. Serveer de soep met de croutons of knapperbolletjes.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.