stomen

Husseltje van aardappels, sperziebonen en gerookte zalm

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Haal de sperziebonen af.
Snijd de ui in dunne schijven, duw de ringen los.
Dep de aardappelschijfjes droog.
Snijd het groen van de peterselie fijn.

Bereiding:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen in 8 minuten nét gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Verhit in een wok de boter. Schep de aardappelschijfjes erin en roerbak ze goudbruin en bijna gaar in 10 minuten. Schep de uiringen erbij en roerbak 3 minuten. Schep de zalmsnippers en bonen erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de ansjovisfiletjes met olie en de kappertjes toe en roerbak nog 1 minuut. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi de peterselie er over.