stomen

Husselpotje met worstjes en raapstelen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Halveer de ui, snijd de helften overlangs in smalle parten, duw de uienlaagjes los.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
Was de raapstelenbosjes. Snijd de blaadjes van de stelen met worteltjes.
Snijd de saucijsjes elk in 3-4 stukken.

Bereiding:
Verhit in een braadpan de bakboter, tot het schuim wegtrekt. Schep de saucijsstukjes en krieltjes in de pan en bak ze, onder regelmatig omscheppen, mooi bruin in 5 minuten. Temper het vuur, dek de pan af en braad, onder regelmatig omscheppen, de worstjes en krieltjes bijna gaar in 15 minuten. Neem het deksel van de pan en zet het vuur weer hoger. Voeg de uien en paprika toe en roerbak 4 minuten. Voeg de rozijnen en tomatensaus toe en breng de saus aan de kook. Stoof het gerecht nog 5 minuten. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep van het vuur af de raapstelen erdoor. Serveer direct.